Retourdeals en Herkansingsartikelen

Steeds meer online winkels bieden de mogelijkheid om artikelen die door andere kopers zijn geretourneerd, tegen een gereduceerde prijs te bestellen. Hoeveel prijsvoordeel krijg je en wat zijn de risico’s

Waar kunt u retourdeals kopen?

U moet er misschien naar zoeken, maar veel online winkels doen dat wel. Elke winkel heeft een andere naam. De bekendste en best verkochte zijn die van Coolblue Tweedekans, Bol.com Retourdeal, MediaMarkt Outletdeal, Blokker Retourkansjes, Ebay, Bax B-stock, Amazon Warehouse Deals, 2dekansje.com.

 

Wat kun je verwachten van retourdeals?

Tweedekansproducten zijn er in verschillende staten.

-Sommige items kunnen echter krassen, deuken of andere lichte gebruikssporen hebben. Hoe dan ook, het belooft altijd een zeer functioneel product.

-Sommige winkels volgen algemene instructies. Je weet dus niet precies wat er mis is met het product.

-Coolblue, met name Retourplaza, beschrijft het product duidelijk en beschrijft de schade met foto’s.

 

Wat is het prijsvoordeel

Bol.com belooft tot 15% korting op nieuwprijzen en Retourplaza belooft tot 65% korting op de laagste internetprijzen. Bij andere retailers moet je tevreden zijn met beloften als ‘grote kortingen’, ‘grote kortingen’ en ‘speciale deals’.

Wij berekende het kortingspercentage voor 90 producten. En vergeleken dit met de nieuwprijs van dezelfde en andere online winkels. Zo kunt u bepalen of het aanbod bij u past.

– Prijsvoordelen lopen sterk uiteen en variëren van product tot product.

-68% korting is het grootste prijsvoordeel dat we hebben ervaren.

-38% producten voor een koopje. De rest van de kortingen waren niet al te hoog.

 

Is het een duurzame keuze?

Webshops die retouraanbiedingen en retourdeals aanbieden, gebruiken duurzaamheid als drijfveer voor hun verkoop. Ruim een ​​kwart van ons panel koopt dergelijke producten ook daadwerkelijk voor het milieu. Ze gaan ervan uit dat deze producten anders vernietigd zouden worden. Er zijn geen aanwijzingen dat dit in ons land op grote schaal gebeurt. Een online winkel kan geen geld verdienen door alleen goede dingen weg te gooien. Geretourneerde bestellingen worden normaal gesproken na bevestiging weer in de verkoop gebracht. Niet alle webshops zullen later echter een “retour” label plaatsen of een korting aanbieden.

volgens Bol.com, word er minder dan 1% vernietigd. Dit geldt voor producten in zeer slechte staat. Bijvoorbeeld bij gebroken spiegels en gescheurde hondenvoerzakken. Bij Coolblue krijgen producten een tweede leven door liefdadigheid, reparatie of opknapbeurt. Dit product voldoet niet aan de eisen om een ​​tweedekansproduct te zijn.

 

Wat als het product tegenvalt?

Als het product nog steeds niet aan uw wensen voldoet, is dat meestal niet erg. Vrijwel alle webshops hanteren dezelfde retourtermijn als nieuw. Dit is minimaal 14 dagen, maar het kan langer zijn zoals 30, 60 of zelfs 100 dagen.

De meeste online winkels bieden dezelfde garantievoorwaarden als nieuw. De vermelde garantieperiode verschilt per winkel en varieert van 6 maanden tot 5 jaar.