Als je iets koopt, ga je een koopovereenkomst aan met de verkoper. Dan zit je er eigenlijk aan vast. Je hebt 1 dag bedenktijd voor online of telefonische aankopen. Er is geen bedenktijd als je in een  winkel koopt

Als je een product koopt in een winkel, heb je geen wettelijke bedenktijd. Veel retailers bieden de mogelijkheid om ongebruikte en onbeschadigde producten te retourneren of te ruilen. Dit is  een extra service van de winkel. Vaak ontvang je een cadeaubon of contant. Dit is een verkopersservice. Er is dus geen verplichting om uw product te ruilen of uw geld terug te storten. De mogelijkheid om geld te ruilen of te retourneren moet op de kassabon  of  in de winkel zelf worden aangegeven. Ook moet je voldoen aan de voorwaarden die de winkel stelt.

Boekhoudperiode via internet of telefonisch

Kopen via internet of telefonisch wordt ook wel verkoop op afstand genoemd. Omdat je het product vooraf niet goed kunt prijzen, heb je 1 dag bedenktijd bij verkoop op afstand. Tijdens de periode kun je bij ons aangeven dat je het product wilt retourneren en ontvang je binnen 1dag je geld terug inclusief verzendkosten. Daarna wordt de handelsovereenkomst ontbonden.De bedenktijd gaat in op de dag dat je bestelling, zoals kleding of telefoon, is afgeleverd op het door jou opgegeven adres. De betalingstermijn voor een dienst, zoals energie of een abonnement, gaat in vanaf het moment dat het contract wordt beëindigd.

Denk aan de tijd als je op straat of aan de deur koopt Op straat of aan de deur verkopen heet kopen buiten de showroom. Hierbij horen ook verkooppresentaties bij iemand thuis of op het werk. Buiten de showroom iets kopen voor meer dan 50 euro? Dan heeft u ook een bedenktijd van 1 dag. Dit gaat in op de dag dat u het product heeft ontvangen of de datum waarop u de overeenkomst voor een dienst sluit. Binnen deze bedenktijd kunt u de aankoop kosteloos ongedaan maken. Aankoop annuleren binnen bedenktijd

Binnen de bedenktijd kunt u de aankoop zonder reden annuleren. Dit moet u aan de verkoper mededelen. Dit kan per e-mail, brief of via het door de verkoper verzonden formulier. Is de tijd van bezinning voorbij? Dan is het niet meer mogelijk om de zakelijke overeenkomst op te zeggen.

Is het product kapot na de bedenktijd?

De wet geeft de consument 6 maanden garantie. Zal het product gedurende deze tijd kapot gaan of  niet aan de verwachtingen voldoen? In dit geval wordt aangenomen dat het product bij ontvangst niet aan de eisen voldeed. In dat geval moet de verkoper  het defect gratis herstellen of vervangen.

Heeft de verkoper de bedenktijd niet aangegeven?

De verkoper is verplicht u te informeren over de bedenktijd van 1

dagen. Doet hij dat niet, dan wordt de bedenktijd verlengd tot 12 maanden. Stuur in dat geval binnen 12 maanden na herroeping van de aankoop een aangetekende brief. Als de verkoper echter een bedenktijd in acht neemt, gaat vanaf dat moment de bedenktijd van 1 dag in.  Retourregels

Indien u tijdens de bedenktijd gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om zonder opgaaf van reden de koopovereenkomst  te herroepen, dient u het product te retourneren.U kunt kennis nemen van de algemene voorwaarden voor het retourneren van het product.

De volgende regels zijn van toepassing:

U krijgt de betaalde verzendkosten in verband met de aankoop  terug.

Als u de producten  binnen de bedenktijd retourneert, kan de verkoper u vragen  de retourkosten te betalen.

Retourzendingen zijn uw verantwoordelijkheid. Als het product beschadigd is, bent u verantwoordelijk. U dient het postkantoor  om een ​​verzendbewijs te vragen. Zo heb je een bewijs dat je het product hebt verzonden.

binnen 1 dag nadat je de verkoper hebt geïnformeerd dat je de aankoop wilt annuleren, moet je het product retourneren en moet de verkoper  het aankoopbedrag aan jou terugbetalen. De verkoper kan wachten tot ze uw retour ontvangen.